3 BO – Livstil og Boligdesign

Sådan flytter du tunge møbler selv

Flytning af tunge møbler er en af ​​de mest skræmmende opgaver under en flytning. Uanset om du hyrer professionelle flyttemænd eller gør det selv, er der et par tips og tricks, du kan bruge til at gøre processen en smule lettere. Her er et par af vores favoritter:

1. Brug en møbelvogn

En møbelvogn er en lav platform med hjul, som du kan bruge til at skubbe tunge møbler hen over gulvet. De er nyttige, når du skal flytte noget stort og uhåndterligt, som en kommode eller en sofa. Sørg for at sikre eventuelle løse genstande (som skuffer), før du flytter dem med en dolly. Du kan normalt finde møbelvogne hos din lokale byggemarked.

2. Få en ven til at hjælpe

Der er ingen skam i at indrømme, at du har brug for hjælp til at flytte noget tungt. Faktisk er det altid bedre at få nogen til at give en hånd med end at prøve at gøre det helt selv og risikere at skade dig selv i processen. Hvis du ikke har nogen venner, der kan hjælpe, vil mange flyttefirmaer gerne sende et ekstra par hænder (selvfølgelig mod et ekstra gebyr).

3. Brug en løftestangsteknik

Hvis du flytter noget meget tungt, f.eks. et klaver, skal du muligvis bruge en løftestangsteknik for at få det op og over en forhindring (som et sæt trapper). Dette involverer at placere noget robust under det emne, du prøver at flytte, og derefter bruge din kropsvægt til at skubbe ned i den ene ende, mens din ven eller hjælper trækker op i den anden ende. Det er vigtigt, at det, du bruger til at udnytte, er omkring samme højde som det emne, du forsøger at flytte; ellers vil du ikke være i stand til at generere nok kraft.

4. Tag dig tid

Når du flytter tunge møbler, er det vigtigt at tage dig god tid og gå langsomt. At skynde sig vil kun øge dine chancer for at begå en fejl og blive skadet. Hvis det er muligt, planlæg i forvejen, så du ikke føler, at du skal skynde dig gennem processen.

5. Lej en trailer

Hvis din flytning er langdistance, kan du overveje at leje en trailer. Dette vil give dig masser af plads til at opbevare alle dine møbler, og du behøver ikke at bekymre dig om at prøve at manøvrere dem gennem en smal døråbning eller op ad en trappe. Bare vær sikker på, at uanset hvilket køretøj du bruger, er i stand til at trække traileren; ellers kan du ende med at strande i siden af ​​vejen. Er du i tvivl om, hvor du skal kigge, så besøg denne hjemmeside og se, hvad der er i tilbuddet: https://www.boxit.dk/

At flytte tunge møbler behøver ikke at være umuligt – også selvom du gør det alene! Ved at følge disse tips er du godt på vej til en vellykket gennemført flytning. Og husk: tag dig god tid, brug pakketæpper for ekstra beskyttelse, og vær aldrig bange for at bede om hjælp, når det er nødvendigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *