3 BO – Livstil og Boligdesign

Karpaterne, Europas sidste vildmark

Hvis du er til bjergvandringer i nye og udfordrende omgivelser, bør du måske give Karpaterne en chance for at overraske dig. Karpaterne er Østeuropas største bjergkæde. Den strækker sig fra den Syd-tjekkiet i vest, det meste af Slovakiet over den sydlige del af Polen. Den strejfer både Ukraine og Ungarn og ender i Rumænien og Serbien.

Bjergtoppene er ikke lige så høje som Alperne. Men hvad de mangler i højde, gør de mere end godt i vildskab og romantik.

Vild natur og spændende kultur

Med så stort et område som Karpaterne kan det ikke overraske at der er en stor variation både af landskab, flora og fauna og kultur. Den tjekkiske og polske del er mest udviklet. Der finder du fine hoteller, masseturisme og fede skisteder til billige priser. Men som du kommer mod Rumænien bliver de til en virkelig vildmark.

Karpaterne rummer også Europas største sammenhængende skovområde, lige bortset fra den russiske Tajga. Der finder du de sidste store vilde pattedyr, som ellers for længst er udryddet i Resten af Europa: Den europæiske bison, ægte vilde heste, og selvfølgelig bjørne og ulve.

Tag på hike i Europas vilde bjerge

Her i Skandinavien kalder vi ellers de norske fjell og de nordsvenske skove for Europas sidste vildmark. Men det skyldes mest at Karpaterne her næsten er ukendte. Intet sted i Skandinavien er der så langt mellem mennesker og bosættelser som det kan være i de rumænske Karpater. Hvis du er til hikes hvor det kun er dig og naturen, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Men du kan også finde ældgamle landsbyer, hvor tiden synes at være gået i stå siden middelalderen. Glem alt om mobildækning, Wifi og Google Maps i denne del af verdenen. Her får du brug for satellit GPS.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *