3 BO – Livstil og Boligdesign

Hvad er gode kostplaner?

For at kunne bestemme hvad der er gode og hvad er dårlige kostplaner, skal man først se på hvad formålet med kuren er. Følger man en bestemt slankekur for art opnå vægttab eller er man på diæt fordi der er visse madvarer man ikke kan tåle.

Langt de fleste bruger en kostplan fordi de gerne vil tabe sig. Så god kostplan er i dette tilfælde en der gør at du taber dig, det burde sige selv.

Hvad er så en dårlig kostplan hvis man gerne vil tabe sig ? Det er selvfølgelig en hvor man ikke taber sig selv om man følger den til punkt og prikke.

Men dårlige kostplaner når vi taler om vægttab er også dem hvor man er sulten hele tiden, selv om man taber sig hvis man følger dem.

Grunden til dette er fordi er hvis man er sulten hele tiden, så er der meget stor chance for man falder i og begynder at spise uhæmmet igen.

En nok større ulempe ved slankekurer hvor man sulter sig selv er at man nedsætter sin forbrænding. Man taber sig selvfølgelig når man ikke spiser, men når kroppen ikke får mad tror den der er hungersnød.

Det der så sker er at kroppen sætter forbrændingen så meget ned som den kan, kroppen vil ikke af med de overføldige kilo, den ser dem som et lager af ekstra energi.

Så for det første når du sulter dig selv så vil det tager det længere at tabe sig, end hvis du dyrker en masse sport. Det er fordi dig og din krop ikke har de samme mål, du spiser mindre og mindre for at tabe dig, og din krop nedsætter din forbrænding for at beholde sine energilagre så længe som muligt.

Alt dette være sagt, så er det værste ved sulte kostplaner at når kuren så slutter og du har tabt dig, så er din forbrænding meget lav.

Når du så begynder at spise igen med en meget lav forbrænding vil kroppen gøre alt for at genopbygge sine energilagre og oftes så tager du alt det du har tabt dig på igen og som regel tager du mere på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *