3 BO – Livstil og Boligdesign

Gør rengøringen af pejsen nemmere med en askestøvsuger

Hvis du har en pejs eller en brændeovn derhjemme, ved du hvor svært det kan være, at gøre den ordentligt rent. Det kan skabe et stort kaos, og være meget omstændigt.

Derfor kan det være en god idé, at anskaffe det rette udstyr til processen. Så gør du det nemmest for dig selv, og undgår aske i hele hjemmet.

Derfor skal man rengøre sin pejs/brændeovn

Det er vigtigt at fjerne aske jævnligt, da det ellers kan være svært at tænde op i pejsen eller brændeovnen. Det er svært at bygge en ordentlig varme op, hvis der ligger for meget aske. Ligeledes kan det være yderst farligt for vejrtrækningen, hvis der bliver hvirvlet asken ud i luften.

Det kan også være problematisk at bruge en almindelig støvsuger, da der kan være risiko for gløder blandt asken. Derfor er det bedst at bruge udstyr, der er beregnet til formålet.

Askesuger eller askestøvsuger?

Der findes flere måder at fjerne asken på. Man kan vælge den billige version, hvor man bruger en askesuger, som man tilkobler sin egen støvsuger. Det er en nemmere mulighed, da den ikke har sin egen motor.

Til gengæld har en kraftfuld askestøvsuger flere funktioner, hvilket kan være en fordel, hvis du ofte tænder op. En askestøvsuger har et godt filter, og kan også håndtere aske med gløder i. Men selvom den kan håndtere gløder, anbefales det stadig at vente så længe, som muligt, på at asken bliver ordentlig kold.

Det er en god idé at rengøre dit fyr eller pejs hver anden måned med en askestøvsuger.

Den kraftfulde motor

Selvom aske ikke vejer særlig meget, er det stadig vigtigt med en kraftfuld motor. Men det betyder også at støvsugeren kan larme lidt, så har du fx en hund, er det fornuftigt at finde et stimulerende hundelegetøj, så hunden har noget at lege med, mens du rengør varmekilden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *