3 BO – Livstil og Boligdesign

Forkæl dit hjem med fototapet

Det er helt unikt med et kæmpe billede som en del af din bolig. Fototapet eller fotostater, som de oprindeligt hedder, er meget populære og virkeligt udtryksfulde. Du kan skabe drama med en tiger eller idyl som i skoven, ligegyldigt hvad bliver dit rum noget helt særligt.

Hvilket motiv skal du vælge?

Motivet på din fotostat afhænger af, hvilken stemning du ønsker at skabe i rummet. Ønsker du fx drama eller idyl, så tænk i hvilke associationer billedet på tapetet giver. Der er et hav af forskellige muligheder. Se de mange flotte motiver på siden her.

Hvis du kører ’less is more’ og har en flot, enkel indretning, kan du gå både med noget enkelt eller et mere detaljerigt og visuelt dominerende motiv. I en mere detaljerig indretning bør du overveje, om det skal være et enkelt motiv eller eventuelt noget med gentagelser som fx en bøgeskov med mange træstammer. Det vigtigste er, at du overvejer helheden.

Hvad med ophængning

Nogle mindre fotostater er faktisk selvklæbende. De fleste opsætter du dog præcis som almindelige tapeter. Det er ikke svært, og du kan godt finde ud af det. Allier dig med en makker, så I kan hjælpes ad med at få det til at passe og så videre.

For at få det til at hænge lige, kan du finde et vaterpas på telefonen. Du kan også finde how to videoer online angående opsætning af fototapet.

Vælg gode materialer. Dermed sikrer du dig selv en nem proces, og også at din fotostat hænger flot i mange år.

Hvor skal fotostaten hænge?

På væggen! Ha ha. Nej spøg til side; alle rum er velegnede til fototapet. Selv badeværelset kan du slippe afsted med, hvis der er god udluftning og du spørger en fagmand til råds om ophængningen.

Et fototapet tilfører dit hjem noget unikt, og du har en verden af muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *