3 BO – Livstil og Boligdesign

Dagens råd: Rør dig nu og slip for rygsmerter i morgen

Prøv at forebygge mod rygsmerter snarere end at lindre

Problemer med din ryg – Smerter eller stiv i ryggen! I denne tekst får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne slippe udenom rygsmerter. Denne artikel er ikke en læge-videnskabelig artikel, men snarere husråd og udtryk for almindelig sund fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan nogle gange hjælpe ved ondt i ryggen:

  1. Bevæg dig mere aktivt når du har fri
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for dem der arbejder på kontor eller lignende så kan hæve sænkeborde være en virkelig stor hjælper til at bevæge sig mere (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  4. Styrk dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft ordentlig med din ryg – Det kan du se meget mere info om her hos HK
  7. Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

En stiv ryg er en klar besked til dig som du skal lytte til

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og udfører ovenstående øvelser. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Man kan ikke være for sikker når det kommer til ens helbred! De har en uddannelse og erfaring i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *